Beleefmomenten

BeleefMomenten is ontstaan doordat ik vanuit Energetix de wellnessproducten wilde uitbreiden en me hierin wilde gaan specialiseren. Door de jaren heen heb ik meerdere massagecursussen en opleidingen gevolgd en hiermee ben ik kleinschalig aan de slag gegaan binnen Viva-Gezond. Nadat ik ook enthousiast met de essentiële oliën aan het werk ben gegaan, kwam de intentie om alle kennis, kunde en passies van alle jaren te bundelen.

Ook als verzorgende in de ouderen zorg vind ik preventieve gezondheid en welzijn erg belangrijk.
Al vanaf het begin van mijn loopbaan heb ik ervaren dat de bewoners waarmee ik werkte genieten van muziek, aanraking, geuren en persoonlijke aandacht. Dat dit zo diep doorwerkt voor bewoners/cliënten en ook voor verzorgenden/mantelzorgers is mij in de loop der jaren duidelijk geworden.

De combinatie als verzorgende en de muziek met de massage en de essentiële oliën heb ik hierdoor gekneed tot: ‘BeleefMomenten’

 

Ik heb voor verdieping in de muziek, die een belangrijke rol speelt in de BeleefMomenten, de cursus ‘Alzheimer MuziekGeluk Specialist’ gevolgd om deze momenten nóg waardevoller te kunnen maken. Muziek werkt welzijns-verhogend en zingen is een grote passie. In combinatie met een tenorblokfluit, saxofoon en sansula heb ik verschillende programma’s die ik kan aanbieden!

Wat zijn beleefmomenten?

Het menselijk brein reageert enorm op alle zintuigen, vooral bij het ouder worden en bij mensen met dementie. Geluid, geur en aanraking zijn onder andere erg belangrijk bij het vormen van herinneringen en door deze zintuigen te activeren is het daarom ook mogelijk om herinneringen terug te halen.

Muziek (geluid) kan worden ingezet bij pijn en stress. Het ontspant en is hierdoor een waardevolle aanvulling in de zorg. Ook kan muziek ‘probleemgedrag’ sneller verminderen, vooral als de muziek past bij de persoon.

Tijdens een BeleefMoment, die ik verzorg in kleine groepen of 1 op 1, verzorg ik een muziek uurtje in een bepaald thema. Deze thema’s kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Seizoenen
  • Sinterklaas/Kerst
  • Christelijke liederen
  • Oud Hollandse liederen
  • Klassiek

Maar alle thema’s zijn mogelijk!

Ik begin een sessie vaak met zingen. Tussendoor bied ik de bewoners/cliënten een handmassage aan, waarbij ik gebruik maak van essentiële oliën en magneten om aanraking en geur te stimuleren.

Het is ook mogelijk om een BeleefMoment te boeken voor bijvoorbeeld een vader, moeder, partner, mantelzorger of bekende. Hiervoor maak ik, in overleg, een programma op maat.